chips di polenta con patate /chips din mamaliga cu cartofi
chips di polenta seemplice / chips din mamaliga
150 gr di farina di mais
650 ml di acqua
1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
sale
paprika, semi di papaverso, erba cipollina
Fate una normale polenta cotta solo 10 minuti, stendetela tra 2 pezzi di carta da forno e tirate sopra con il mattarello per diventare molto. Lasciatela asciugare e poi tagliate a pezzi quadrati spennellate con l'olio e condite. Cuocete in forno a 200° fino a quando non saranno ben dorati e croccanti .
Variante:
- polenta con cipolla rosolata nella padella-
polenta di patate
nella variante con patate :
ho aggiunto 300 gr patate lesse per 100-150 gr farina di mais
in romana :
Chips din mamaliga
650 ml apa
650 ml apa
150 gr malai
1 lingura de ulei de masline
sare, boia , mac, iarba ciorii
Facem o mamaliga din ingredientele astea fiarta 10 minute . Cind mamaliga e gata o intindem subtire de tot pe o tava intre 2 hirtii de copt si strivim cu sucitorul pina devine foarte subtire...o lasam sa se raceasca .Cind e gata racita o ungem cu ulei,sare, boia ...o taiem in patrate si o coacem la cuptor la 200° C . TREBUIE SA REZULTE AURII SI FOARTE USCATE
Variante:
- mamaliga cu ceapa prajita ( inabusita )
- mamaliga cu cartofi ( in mamaliga se adauga si niste piure de cartofi..)
in varianta cu cartofi am adaugat 300 gr de cartofi
in varianta cu cartofi am adaugat 300 gr de cartofi