
chips di polenta con patate /chips din mamaliga cu cartofi

chips di polenta seemplice / chips din mamaliga
150 gr di farina di mais
650 ml di acqua
1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
sale
paprika, semi di papaverso, erba cipollina
Fate una normale polenta cotta solo 10 minuti, stendetela tra 2 pezzi di carta da forno e tirate sopra con il mattarello per diventare molto. Lasciatela asciugare e poi tagliate a pezzi quadrati spennellate con l'olio e condite. Cuocete in forno a 200° fino a quando non saranno ben dorati e croccanti .
Variante:
- polenta con cipolla rosolata nella padella-
polenta di patate
nella variante con patate :
ho aggiunto 300 gr patate lesse per 100-150 gr farina di mais
in romana :
Chips din mamaliga
650 ml apa
650 ml apa
150 gr malai
1 lingura de ulei de masline
sare, boia , mac, iarba ciorii
Facem o mamaliga din ingredientele astea fiarta 10 minute . Cind mamaliga e gata o intindem subtire de tot pe o tava intre 2 hirtii de copt si strivim cu sucitorul pina devine foarte subtire...o lasam sa se raceasca .Cind e gata racita o ungem cu ulei,sare, boia ...o taiem in patrate si o coacem la cuptor la 200° C . TREBUIE SA REZULTE AURII SI FOARTE USCATE
Variante:
- mamaliga cu ceapa prajita ( inabusita )
- mamaliga cu cartofi ( in mamaliga se adauga si niste piure de cartofi..)
in varianta cu cartofi am adaugat 300 gr de cartofi
in varianta cu cartofi am adaugat 300 gr de cartofi
english
For the polenta chips you need 150 g cornmeal, 650 ml water, 1 tablespoon extra-virgin olive oil, salt, paprika, poppy seeds, and chives. Cook a regular polenta but only for 10 minutes, spread it between two sheets of baking paper and roll it out with a rolling pin until very thin. Let it dry, then cut it into squares, brush with oil, season, and bake at 200°C until golden and crispy.
For the variations you can prepare polenta with sautéed onion, or potato polenta; in the potato version I added 300 g boiled potatoes to 100–150 g cornmeal.
For the variations you can prepare polenta with sautéed onion, or potato polenta; in the potato version I added 300 g boiled potatoes to 100–150 g cornmeal.