ottobre 01, 2008

Dolcetti morbidi alla mela e alla cannella - Prajiturele cu mere si scortisoara - Apple and cinnamon cupcakes


Ingredienti

180 gr farina 00
1 bustina di lievito per dolci
1/2 cucchiaino di cannella in polvere
1/2 cucchiaino di bicarbonato
1 pizzico di sale
50 gr di zucchero
2 mele grattugiate
130 ml di latte
1 uovo
50 gr di burro fuso
succo di mezzo limone
- amalgamare gli ingredienti liquidi : burro sciolto e raffreddato, latte, uovo sbattuto.
- amalgamare gli ingredienti solidi : le mele grattugiate e il succo di limone, la farina setacciata con il lievito e il bicarbonato, sale, cannella e zucchero.
- versare gli ingredienti liquidi sopra quelli solidi e amalgamare
versare nei stampi per muffins e infornare nel forno già caldo a 180°C per 25 minuti o quanto basta.

in romana :
Ingrediente

180 gr faina 00
1 plic de praf de copt
1/2 lingurita de scortisoara
1/2 lingurita de bicarbonat
1 praf de sare
50 gr zahar
2 mere rase
130 ml de lapte
1 ou
50 gr unt topit
sucul de la jumatate de lamiie
amestecam ingredientele lichide: lapte, ou batut, untul topit si racit
amestecam ingredientele solide: merele rase si amestecate cu sucul de lamiie ca sa nu se inegreasca, faina cu praful de copt si bicarbonatul, zaharul, sarea, scortisoara
varsam ingredientele lichide peste cele solide si amestecam
varsam compozitia obtinuta in forme de muffins si coacem in cuptorul deja cald la 180 °C cca 25 minute sau cit e nevoie .

english

Ingredients

180 g all-purpose flour
1 packet baking powder
1/2 teaspoon ground cinnamon
1/2 teaspoon baking soda
1 pinch of salt
50 g sugar
2 grated apples
130 ml milk
1 egg
50 g melted butter
juice of half a lemon

mix the liquid ingredients: melted and cooled butter, milk, beaten egg.
mix the dry ingredients: grated apples with lemon juice, sifted flour with baking powder and baking soda, salt, cinnamon and sugar.
pour the liquid ingredients over the dry ones and combine everything.
pour into muffin molds and bake in a preheated oven at 180°C for 25 minutes or as needed.