ottobre 01, 2008

Zuppa di lenticchie e carote speziate al cumino - Supa de linte si morcovi cu aroma de chimen - Carrots, lentils and cumin soup

2 cucchiaini semi di cumino 
peperoncino
 2 cucchiai olio di oliva 
600 g carote 
140 g lenticchie ( meglio rosse) 
1 l brodo vegetale 
125 ml latte 
yogurt per servire

 In una padella calda scaldare i semi di cumino fino quando iniziano a saltare insieme al peperoncino. Cosi lasciano tutte gli aromi. La metà dei semi di cumino e peperoncino versate in una pentola insieme al olio, le lenticchie, carote, brodo e latte lasciate cuocere. Frullate tutto per ottenere una crema, servite insieme allo yogurt e aggiungete sopra i semi di cumino.

english

2 teaspoons cumin seeds
chili pepper
2 tablespoons olive oil
600 g carrots
140 g lentils (better red)
1 l vegetable broth
125 ml milk
yogurt for serving

Heat the cumin seeds in a hot pan until they start to jump together with the chili pepper. This way they release all their aromas. Pour half of the cumin seeds and chili pepper into a pot together with the oil, lentils, carrots, broth and milk, and let everything cook. Blend to obtain a creamy soup, serve with yogurt and sprinkle the remaining cumin seeds on top.


in romana :

2 lingurite de chimen 
ardei iute 
2 linguri ulei de masline
 600 gr morcovi 
140 gr linte ( ideala este cea rosie) 
1 l supa de legume 
125 ml lapte 
iaurt pt servit 

 Intr-o tigaie calda incalzim semintele de chimen pina cind incep sa sara  impreuna cu ardeiul iute, in acest fel vor fi mult mai aromate. Jumatate din cantitatea de seminte de chimen si ardei iute o varsam intr-o cratita impreuna cu uleiul, lintea, morcovii, supa si laptele si fierbem totul. Mixam cu mixerul vertical sau in blender pina cind obtinem o crema pe care o servim cu iaurt sisi presaram seminte de chimen.