peperoncino
2 cucchiai olio di oliva
600 g carote
140 g lenticchie ( meglio rosse)
1 l brodo vegetale
125 ml latte
yogurt per servire
In una padella calda scaldare i semi di cumino fino quando iniziano a saltare insieme al peperoncino. Cosi lasciano tutte gli aromi.
La metà dei semi di cumino e peperoncino versate in una pentola insieme al olio, le lenticchie, carote, brodo e latte lasciate cuocere.
Frullate tutto per ottenere una crema, servite insieme allo yogurt e aggiungete sopra i semi di cumino.
in romana :
2 lingurite de chimen
ardei iute
2 linguri ulei de masline
600 gr morcovi
140 gr linte ( ideala este cea rosie)
1 l supa de legume
125 ml lapte
iaurt pt servit
Intr-o tigaie calda incalzim semintele de chimen pina cind incep sa sara impreuna cu ardeiul iute, in acest fel vor fi mult mai aromate.
Jumatate din cantitatea de seminte de chimen si ardei iute o varsam intr-o cratita impreuna cu uleiul, lintea, morcovii, supa si laptele si fierbem totul.
Mixam cu mixerul vertical sau in blender pina cind obtinem o crema pe care o servim cu iaurt sisi presaram seminte de chimen.