mercoledì 15 ottobre 2008

Polenta e Gorgonzola - Mamaliga cu sos de Gorgonzola



ingredienti per la polenta:
1 bicchiere* con farina di mais ( bramata )
3 bicchieri di acqua
sale
burro e grana o parmigiano
per la salsa:
200 gr Gorgonzola
1 tazzina da caffè con latte


- cuocete la polenta, alla fine aggiungete burro e grana o parmigiano grattugiate secondo il vostro gradimento
- in una padella scaldate il latte, quando questo è bel caldo spegnete il gas, aggiungete il gorgonzola spezzettato e fate sciogliere fino a formare una crema densa.
- servite la polenta a cucchiaiate o tagliata ( con una coppa pasta ) e versate la crema al gorgonzola sopra.

* usiamo lo stesso bicchiere per misurare la farina di mais e l'acqua


in romana :


ingrediente pt. mamaliga:
1 pahar* cu malai
3 pahare cu apa
sare
pt sos:
200 gr brinza Gorgonzola
1 cescuta mica ( de cafea ) cu lapte


- fierbem mamaliga si la sfirsit adaugam unt si parmezan sau alt cascaval ( mai uscat) ras, amestecam bine
- intr-o cana/ibric incalzim laptele, stingem flacara si adaugam brinza taiata in bucati care se va topi si va rezulta o crema densa
- servim mamaliga cu lingura sau o intindem pe un fund de lemn/marmura/sticla, o lasam sa se raceasca si o taiem cu forma si varsam deasupra crema de brinza .
* folisim acelasi pahar ca sa masuram malaiul si apa