
ingredienti :
fagiolini
sale
farina di grano
uovo
farina di mais o pangrattato
olio per friggere
stecchini in legno per infilare i fagiolini :

infiliamo i fagiolini nei stecchini e se c'è bisogno tagliamo i bordi per avere la stessa misura
passiamo i fagiolini nella farina, uovo sbattuto e farina di mais ( o pangrattato) o se volete soltanto in una pastella
gli friggiamo in olio caldo per pochi minuti
in romana :
ingrediente:
fasole verde
sare
faina
ou
malai sau pesmet
ulei pt prajit
bete de frigarui in care sa infigem fasolea
fierbem fasolea " al dente ", eu am fiert-o numai 5 minute ( de la flueir) in oala sub presiune, in apa sarata
infigem fasolea in betele de frifgarui si dc e nevoie mai taiem marginile ca sa aiba toate aceeasi dimensiune
trecem fasolea prin faina, ou batut, malai, din ou prin ou si din nou prin malai ( malaiul se poate inlocui cu pesmet) sau daca vreti puteti sa ii prajiti doar in alut ca de clatite .
prajim in ulei fierbinte doar cit este nevoie ca sa se rumeneasca si pe o parte si pe cealalta.