mercoledì 8 ottobre 2008

Ravioli radicchio e stracchino


sfoglia :
1 uovo
100 gr farina 00
sale

ripieno :
1 radicchio
sale
burro
2 cucchiai di stracchino

1 cucchiaio burro per condire la pasta

- prepariamo la pasta, lasciamo a riposare
- facciamo appassire il radicchio con sale e 1 cucchiaio di burro
- aggiungiamo il formaggio e lasciamo raffreddare
- stendiamo la sfoglia e prepariamo i ravioli
- chiudiamo bene e facciamo bollire in acqua salata per alcuni minuti
- condiamo i ravioli con burro

in romana :

aluatul :
1 ou
100 gr faina 
sare

umplutura :
1 radicchio
sare
unt
2 linguri brinza stracchino ( sau alta brinza crema )

1 lingura unt pt condimentat ravioli

- framintam pasta si o lasam sa se odihneasca acoperita cu un castron
- punem radicchio la inabustit, tocat marunt cu putina sare si 1 lingurita de unt
- adaugam brinza si amestecam bine, lasam sa se raceasca
- intindem pasta subtire, asezam din loc in loc umplutura, acoperim cu alt strat de aluat , inchidem bine si taiem cu forma speciala sau cu un pahar daca ii vrem rotunzi sau chiar cu un cutit sau rotita ondulata patrate
- fierbem ravioli in apa sarata citeva minute ( nu mai mult de 3-5 min)
- scurgem ravioli ( ii pescuim cu paketa gaurita ) si ii punem in tigaie cu untul topit ( nu ii prajim !! ci doar ii condimentam cu acest unt ).