mercoledì 6 agosto 2008

Spaghetti al pesto di carote (vegan) - Spaghetti cu pesto de morcovi ( vegan)



ingredienti:

1- 2 carote medie
1 spicchio d'aglio ( una punta di cucchiaino di aglio disidratato)
3-4 gherigli di noci
un rametto di rosmarino fresco
olio e sale

- tagliate le carote e sminuzzate nel tritatutto insieme ai gherigli di noci
- scaldare l'olio con lo spicchio d'aglio schiacciato o con aglio disidratato e il rametto di rosmarino
- versate le carote tritate nel bicchiere del frullatore a immersione o nel blender e versate l'olio aromatizzato poco alla volta ( dopo aver tolto l'aglio e il rosmarino) e frullate bene. La consistenza deve essere cremosa (con il mio frullatore più cremoso di cosi non si può) .
- salate la salsa
- cuocere la pasta in acqua salata, scolata e condita con il pesto

in romana :


ingrediente:
1- 2 morcovi medii
1 catel de usturoi ( sau un virf de lingurita de usturoi dezhidratat)
3-4 miezuri de nuca
o ramurica de rosmarin proaspata sau putin rozmarin uscat ( in cazul asta il veti adauga numai la sfirsit ca sa nu se arda sau il puteti pune direct in morcovi)
ulei si sare

- taiati morcovii si ii tocati in robot impreuna cu nuca sau ii radeti pe razatoarea mica iar nucile le dati prin masina de tocat nuci sau le pisati
- incalziti uleiul impreuna cu usturoiul si rozmarinul pentru a obtine un ulei aromat ( nu prajiti sau ardeti sturoiul caci devine amar la gust)
- varsati morcovii in paharul mixerului vertical/ blender si uleiul aromat putin cite putin ( dupa ce ati scos catelul de usturoi si rozmarinul ) si mixati pina veti obtine o crema . Consistenta trebuie sa fie cremoasa insa cu mixerul meu mai cremos de atit nu se poate.
- adaugati sare dupa gust
- fierbeti pastele in apa sarata, le scurgeti si adaugati pesto de morcovi