

come piante aromatiche io ho usato aneto e prezzemolo ma al loro posto vano benissimo:
- foglie di coriandolo o
- dragoncello e cumino o
- Finocchieto selvatico o
- rosmarino
ingrediente:
120 gr farina 00
240 gr carote grattugiate ( con la grattugia grande)
6-8 cucchiai aneto e prezzemolo tritato grossolano
1/2 cucchiaino pepe nero
1/2 cucchiaino sale
1 cucchiaio lievito per torte salate *
1 cucchiaio ricotta
120 ml purea di pomodori
180 ml latte
1 cucchiaio olio
amalgamiamo tutti gli ingredienti solidi e versiamo sopra tutti gli ingredienti liquidi mescolati già tra di loro
versiamo il composto ottenuto nelle forme di muffins per 3/4 ( le forme già imburrate e infarinate o con delle formine di carta dentro)
inforniamo per 35 min a 180 °C o anche di più ( facciamo la prova stecchino)
in romana :
ca si plante / ierburi romate eu am folosit marar si patrunjel dar in locul lor puteti folosi:
- frunze de coriandru sau
- tarhon si cumin sau
- rosmarin
ingrediente:
120 gr faina
240 gr morcov ras pe razatoarea mare
6-8 linguri de marar si patrunjel tocat mai mare
1/2 lingurita piper
1/2 lingurita sare
1 lingura de praf de copt
1 lingura de ricotta
120 ml piure de rosii ( pulpa de rosii)
180 ml lapte
1 lingura de ulei
amestecam ca pentru orice muffins ingredientele uscate seaparat si cele lichide separat si apoi le amestecam intre ele fara sa mestecam de prea multe ori
varsam totul in formele de muffins unse cu unt si presarate cu faina sau in care am pus hirtiute speciale
coacem la 180 °C pt cca 35 minute sau cit e nevoie caci facem mai intii proba cu scobitoarea
english
You’ll need 120 g of all-purpose flour, 240 g of coarsely grated carrots, six to eight tablespoons of roughly chopped dill and parsley, half a teaspoon of black pepper, half a teaspoon of salt, a tablespoon of baking powder for savory cakes, a tablespoon of ricotta, 120 ml of tomato purée, 180 ml of milk, and a tablespoon of oil. Mix all the dry ingredients together, then pour in all the liquid ingredients already combined in a separate bowl and stir until you get a uniform batter. Spoon the mixture into muffin molds, filling each one about three-quarters full, using molds that are either buttered and floured or lined with paper cups. Bake at 180 °C for about 35 minutes or longer if needed, checking with a toothpick to ensure they’re cooked through.