
ingredienti:
1- 2 carote medie
1 spicchio d'aglio ( una punta di cucchiaino di aglio disidratato)
3-4 gherigli di noci
un rametto di rosmarino fresco
olio e sale
- tagliate le carote e sminuzzate nel tritatutto insieme ai gherigli di noci
- scaldare l'olio con lo spicchio d'aglio schiacciato o con aglio disidratato e il rametto di rosmarino
- versate le carote tritate nel bicchiere del frullatore a immersione o nel blender e versate l'olio aromatizzato poco alla volta ( dopo aver tolto l'aglio e il rosmarino) e frullate bene. La consistenza deve essere cremosa (con il mio frullatore più cremoso di cosi non si può) .
- salate la salsa
- cuocere la pasta in acqua salata, scolata e condita con il pesto
in romana :
ingrediente:
1- 2 morcovi medii
1 catel de usturoi ( sau un virf de lingurita de usturoi dezhidratat)
3-4 miezuri de nuca
o ramurica de rosmarin proaspata sau putin rozmarin uscat ( in cazul asta il veti adauga numai la sfirsit ca sa nu se arda sau il puteti pune direct in morcovi)
ulei si sare
- taiati morcovii si ii tocati in robot impreuna cu nuca sau ii radeti pe razatoarea mica iar nucile le dati prin masina de tocat nuci sau le pisati
- incalziti uleiul impreuna cu usturoiul si rozmarinul pentru a obtine un ulei aromat ( nu prajiti sau ardeti sturoiul caci devine amar la gust)
- varsati morcovii in paharul mixerului vertical/ blender si uleiul aromat putin cite putin ( dupa ce ati scos catelul de usturoi si rozmarinul ) si mixati pina veti obtine o crema . Consistenta trebuie sa fie cremoasa insa cu mixerul meu mai cremos de atit nu se poate.
- adaugati sare dupa gust
- fierbeti pastele in apa sarata, le scurgeti si adaugati pesto de morcovi
english
Ingredients: 1–2 medium carrots, 1 garlic clove (or a pinch of dehydrated garlic), 3–4 walnut halves, one sprig of fresh rosemary, oil and salt. Chop the carrots and mince them in a food processor together with the walnuts, warm the oil with the crushed garlic clove or dehydrated garlic and the rosemary sprig, then place the minced carrots in the beaker of an immersion blender or in a blender and pour in the flavored oil little by little after removing the garlic and rosemary, blending well until creamy. Salt the sauce, cook the pasta in salted water, drain it and dress it with the pesto.