
La ricetta e simile alla ricetta Sorbetto di mele solo che le mele sono profumate alla cannella
4-5 mele golden
4 cucchiai zucchero
300 ml acqua
- le mele lavate e sbucciate, tagliate, togliere il torsolo e poi tagliate in 4 e poi ogni pezzo in 2
- mettiamo le mele nella pentola e versiamo lo zucchero sopra piu' l'acqua e un bastoncino di cannella di 1- 1,5 cm
- facciamo bollire per 5-10 minuti
- lasciamo raffreddare
- togliamo la cannella
- mettiamo la frutta nel blender e il licquido poco per volta per ottenere una crema fine
- mettiamo il sorbetto ottenuto ( la purea di mele ) nel congelatore in una scatolla di plastica chiusa
- quando sarà abastanza sodo lo versiamo nel blender e lo facciamo frullare
in romana :
Reteta este identica cu cea de Sorbetto de mere doar ca de data asta sorbetto este aromat cu scortisoara
4-5 mere golden
4 linguri cu virf cu zahar
300 ml apa
- se spala merele, taie in 4 , curata de casuta simburilor si se taie fiecare sfert de mar in 2-3 bucati .
- se aseaza in cratita si peste ele se pun zaharul, apa si un bat de scortisoara de 1-1,5 cm sau dc nu aveti decit scortisoara gata macinata atunci o puneti intr-o bucata de tifon sau de pinza curata si care atunci cind ati spalat-o nu ati folosit balsam de rufe pe care o legati ca pe un saculet si o introduceti la fiert
- se fierb 5-10 minute cit sa intre furculita in mar cu usurinta dar sa nu le fleoscaiti prea tare ca sa nu piarda aroma de mar
- se lasa sa se raceasca cit mai mult
- se scoate scortisoara
- se mixeaza fructele si lichidul pina obtinem un piure destul de fin ( mai ales ca am pus merele cu coaja .. dupa mine aroma sta in coaja deci eu o curat ff rar ...)
- se pune in congelator in cutia de plastic cu capac.. sau in alt ambalaj ..cel mai bine ar fii o cutie de metal care sa fie deja racita cind varsam lichidul in ea.
- cind va fii congelat dar nu ff tare .. se mixeaza iar si vom obtine o crema spumoasa ... se serveste asa dupa ce o mai lasam putin la congelator sa se mai intareasca
english :
4-5 apples
4 tablespoons sugar
300 ml water
cinnamon stick 1-1.5 cm
- Wash and peel the apples, cut, remove the core and then cut each piece into 4 and then in half
- Put the apples in the pan with sugar, water and the cinnamon stick 1 - 1.5 cm
- boil for 5-10 minutes
- Leave to cool
- Remove the cinnamon
- Pour apple and the syrup in the blender and wisk to obtain a fine cream
- Put the sorbetto (the apple sweet puree) in the freezer in a closed plastic box
- When become hard pour again into the blender and wisk
6 commenti:
Copiata subito bellissimo con le mele.
Ciao buon we.
E buon ferragosto.
Ciao Michela e buon ferragosto a voi !
Ce buna ar fi acum o cupa de sorbetto, m-as racori ...cu caldul asta, nu mai pot.
Ciao e buon ferragosto! bacioni
Buon Ferragosto Nico ! si distractie placuta sper sa aveti timp frumos dc vreti sa mergeti la plaja
plaaace, si cum tocmai am descoprit ce mult ne place inghetata de scortisoara, cred ca asta o sa fie numai buna, parfumata si acrisoara, combinatia perfecta. Trebuie sa imi iau si eu o masina de inghetata, pana atunci o pun la blender.
Roxi in blender merge foarte bine. Se poate servi si mai cremos lasat usor sa se topeasca in pahar inalt cu pai dar eu nu aveam pai ( tb sa imi cumpar). Deci masina dupa parerea mea care si asa nu as avea unde sa o pun in casa nu e chiar necesara.
Eu de cind imi fac iaurt in casa am dat in mania frozzen yogurt :-)) o sa il fac si eu numai de scortisoara mi-ai dat o idee.
Posta un commento