per il gelato alla menta :
yogurt
zucchero ( secondo i vostri gusti)
foglie di menta fresca sminuzzate
- nello yogurt mettiamo il zucchero e frulliamo
- versiamo il composto ottenuto in un contenitore e mettiamo nel freezer per un ora o di più quanto basta per farla congelare, ogni 30 minuto apriamo il freezer e mescoliamo lo yogurt ( io la prima volta l'ho frullato col minipimer dopo l'ho solo mescolato con un cucchiaio)
- aggiungiamo le foglie di menta sminuzzate e mescoliamo
- lasciamo nel freezer per ottenere la giusta consistenza.
per la stracciatella :
yogurt
zucchero
vaniglia
cioccolato fondente grattugiato
- allo yogurt aggiungiamo il zucchero e la vaniglia
- frulliamo e versiamo in un contenitore
- mettiamo nel freezer per un ora o di più quanto basta per farla congelare, ogni 30 minuto apriamo il freezer e mescoliamo lo yogurt ( io l'ho frullato la prima volta col minipimer).
- quando il gelato e abbastanza sodo ( per non sciogliere il cioccolato) ma ancora cremoso aggiungiamo il cioccolato grattugiato, mescoliamo e lasciamo nel freezer per ottenere la giusta consistenza.
in romana:
pentru inghetata de menta :
iaurt
zahar ( cit va place)
frunze de menta tocate marunt
zahar ( cit va place)
frunze de menta tocate marunt
- in iaurt adaugam zaharul si amestecam cu mixerul
- varsam compozitia obtinuta intr-un vas pt congelator si congelam pt o ora sau mai mult , la fiecare 30 minute amestecam iaurtul ( eu prima oara l-am amestecat cu mixerul vertical apoi doar cu o lingura )
- varsam compozitia obtinuta intr-un vas pt congelator si congelam pt o ora sau mai mult , la fiecare 30 minute amestecam iaurtul ( eu prima oara l-am amestecat cu mixerul vertical apoi doar cu o lingura )
- adaugam frunzele de menta si amestecam
- lasam sa se congeleze
- lasam sa se congeleze
pentru stracciatella :
iaurt
zahar
vanilie
ciocolata amara rasa
vanilie
ciocolata amara rasa
- in iaurt adaugam zaharul si vanilia
- amestecam cu mixerul si varsam totul in vasul pt congelator
- punem totul in congelator pt o ora sau mai mult si la fiecare 30 minute amestecam, eu prima oara am amestecat cu mixerul vertical apoi numai cu lingura
- amestecam cu mixerul si varsam totul in vasul pt congelator
- punem totul in congelator pt o ora sau mai mult si la fiecare 30 minute amestecam, eu prima oara am amestecat cu mixerul vertical apoi numai cu lingura
- cind inghetata va fii destul de consistenta ca sa nu topeasca ciocolata dar inca cremoasa sa o putem amesteca cu lingura adaugam ciocolata amara rasa si amestecam cu lingura
- lasam sa se congeleze