sabato 23 agosto 2008

Torta yogurt e limone - Chec cu iaurt si lamiie



1 vasetto di yogurt
2 uova grandi ( xxl ) o 3 uova normali
1 vasetto di zucchero
3 vasetti di farina
1/2 vasetto di olio di semi
1 bustina di lievito
succo di un limone
vanillina (facultativo)
1 pizzico di sale

* il vasetto di yogurt quello piccolo è usato come misurino

scaldate il forno a 180 °C
imburrate e infarinate la teglia
mescolate tutti gli ingredienti ( quelli liquidi e quelli solidi e tutti insieme )
versate il composto nella teglia da plum-cake o quella da ciambella e infornate


in romana :


1 paharel de iaurt din cele mici
2 oua imense ( xxl ) sau 3 uova normale
1 paharel de zahar
3 paharele de faina OO
1/2 ulei
1 plic de praf de copt
sucul de la 1 lamiie
vanilie ( facultativ)
1 praf de sare

* paharelul mic de iaurt spalat si uscat dupa ce a fost golit de continut va fii folosit ca si masura


incalziti cuptorul la 180 °C
ungeti cu unt si apoi cu faina forma de chec sau de colac
amestecati ingredientele separat cele lichide si cele solide apoi intre ele
varsati compozitia in forma si coaceti pina cind facind proba cu scobitoarea iese uscata