150 gr riso
1 cucchiaino cipolla tritata fine
1 zucchina grattugiata
1/2 zucchina affettata
olio o burro, brodo vegetale
sale
menta e basilico tritate
preparare il risotto classico con burro / olio, cipolla, riso, la zucchina grattugiata, sale e il brodo vegetale
friggere nel olio o sulla griglia le fette di zucchina
quando il risotto e pronto aggiungere menta e basilico tritate e amalgamate per 1 minuto sul fuoco
servite il risotto aggiungendo le fette di zucchina
in romana :
ingrediente pentru 2 portii :
150 gr orez
1 lingurita de ceapa tocata marunt ( se poate si fara )
ulei sau unt
sare
supa de legume
1 dovlecel ras pe razatoarea mare
1/2 dovlecel taiat felii
sare
menta si busuioc proaspete tocate marunt
pregatim un risotto clasic cu unt sau ulei, orezul, ceapa, dovlecelul ras, sare si supa
intre timp prajim felile de dovlecel in ulei sau pe gratar
adaugam in risotto menta si busuiocul tocate marunt si mai fierbem risotto per 1 minut
cind servim risotto adaugam in farfurie feliile de dovlecel prajite