agosto 16, 2008

Girella con la crema - Rulada cu crema - Custard Roll



per una teglia 24/ 29 cm

l'impasto:
3uova
3 cucchiai zucchero
2 cucchiai farina
1 cucchiaio cacao amaro
crema :
3 uova
5 cucchiai zucchero
3 cucchiai farina
500 ml latte
vaniglia
Mettere sul fuoco sempre mescolando; quando incomincia a bollire, far cuocere per 5 minuti
lasciatela a raffreddarsi


- montiamo gli albumi a neve con lo zucchero, aggiungiamo i tuorli più la farina e il cacao e
versiamo nella teglia con carta da forno e inforniamo per 10 minuti a 180 °C nel forno scaldato. - preparate un canovaccio bagnato e rovesciate il pandispagna ottenuto sopra, arrotolate e lasciate a raffreddare così.
- riempite il pandispagna con la crema fredda e arrotolate, arrotolando tutto nella carta stagnola o nella carta da cucina e lasciando nel frigo per un paio di ore
- togliere la girella dalla carta e adagiatela sul piatto da portata
- coprite con zucchero a velo

in romana:

Pentru o tava de dimensiunea 24/ 29 cm eu folosesc:

3 oua,
3 linguri de zahar,
2 linguri de faina
1 lingura de cacao amara

crema fiarta:

3 uova
5 linguri zahar
3 linguri faina
500 ml lapte
vanilie
-puneti totul impreuna pe focul mic si amesteati de preferat cu telul para .. de cind incepe sa clocoteasca o mai lasati 5 minute .
-lasati-o sa se raceasca bine .

pt foaia de rulada :

Se separa ouale si cu mixerul se bat albusele cu zaharul pana se obtine o spuma tare. Se adauga galbenusele si mai invartim cateva ture.Lasam mixerul la o parte si se adauga faina si cacaoa de data asta amestecand usor cu o lingura de lemn de jos in sus pana la omogenizare. Turnam aluatul in tava si se uniformizeaza cu lingura frumos. Se da la cuptor 10'.Imediat eu am dat temperatura la 180°, si cum cuptorul meu nu coace uniform la 5' am intors tava. Pregatiti un servet curat de bucatarie! Il udati si-l stoarceti bine!Dupa zece minute (maxim 12) scoateti prajitura din cuptor, puneti servetul stors deasupra si rasturnati pe masa! Rulati fierbinte asa cu servet cu tot si lasati cateva minute!
Umpleti cu crema rece si rasuciti in hirtie de copt sau in folie de aluminiu rulada, si o lasati la frigider pentru citeva ore.
Scoateti hirtia si asezati rulada pe tava / platou
Ornati cu zahar pudra ( si cu bombonele colorate)

english

For a 24 × 29 cm pan you need to prepare the sponge and the cream. 

Beat three egg whites with the sugar until stiff, then add the yolks along with the flour and the cocoa, mix gently, spread the batter onto a baking tray lined with parchment paper and bake for ten minutes at 180 °C in a preheated oven. As soon as it’s ready, turn it out onto a damp kitchen towel, roll it up inside the towel and let it cool completely. For the cream mix three eggs with five tablespoons of sugar, three tablespoons of flour, the vanilla and the milk, place everything on the heat and stir constantly; when it begins to boil let it cook for five minutes, then leave it to cool. Unroll the sponge, spread the cold cream over the surface and roll it back up, wrapping the whole roll tightly in foil or kitchen paper and placing it in the fridge for a couple of hours. Remove the roll from the wrapping, place it on a serving plate and dust it with powdered sugar.