agosto 27, 2008

Pasta alla menta

paste
olio
aglio
foglie di basilico e menta fresca
sale

- bollire la pasta in acqua e sale
- scaldare l'olio con l'aglio in camicia schiacciato
- tritate le foglie finissimo
- scolate la pasta, aggiungete le foglie tritate e l'olio caldo


in romana:

paste
ulei
usturoi *
frunze proaspete de busuioc si menta
sare

- fierbeti pastele in apa cu sare
- incalziti uleiul cu usturoiu necuratat si doar strivit
- tocati foarte fin frunzele de busuioc si menta
- scurgeti pastele, adaugati peste ele frunzele tocate si uleiul fierbinte ( usturoiul il aruncati)

* nu mai mult de 2 catei de usturoi intregi si striviti usor cu lama de cutit pentru pina la 500 gr de paste

english

Cook the pasta in salted boiling water. Warm the oil gently with a clove of crushed garlic left in its skin. Finely chop the basil and mint leaves. Drain the pasta, add the chopped herbs, and pour over the hot scented oil before serving.