luglio 21, 2008

Crema di fagiolini e patate - Supa crema de cartofi si fasole verde - Potato and green beans cream soup

patate
fagiolini
sale, olio ( o burro)
1 spicchio d'aglio
brodo ( il mio era di tacchino )

- mettere le patate in acqua salata e far bollire, quando sono quasi pronte aggiungete i fagiolini e lo spicchio d'aglio e lasciate ancora a bollire per bene.
- far passare attraverso un colino, togliete l'aglio e frullate con il minipimer le patate con i fagiolini e il brodo (caldo) quanto basta per ottenere una crema
- aggiungete alla crema l'olio e sale secondo i vostri gusti.



in romana :

cartofi
fasole verde
supa ( a mea era de curcan)
sare, ulei
1 catel de usturoi


- fierbem cartofii in apa cu sare, cind sunt aproape fierti adaugam fasolea verde si catelul de usturoi si lasam sa fiarba bine
- strecuram supa si aruncam catelul de usturoi, mixam cu minipimerul sau in blender cartofii, fasolea si supa ( calda) cit este nevoie ca sa rezulte o crema mai lichida sau mai consistenta dupa gustul vostru
- adaugam la supa crema ulei si sare dupa gust

english

You boil the potatoes in salted water, then add the green beans and a clove of garlic once the potatoes are almost done, letting everything cook until tender. Drain the vegetables, remove the garlic, and purée the potatoes and beans with enough hot broth—turkey broth in this case—to create a smooth, creamy texture. Finish the soup by stirring in oil or butter and adjusting the salt to taste.