luglio 27, 2008

Napoleone o millefoglie di melanzane alla caprese - Millefoglie de vinete in stil "caprese" - Eggplant caprese Napoleone





ingredienti :
melanzana tagliata a fette molto sottile
pomodoro a fette sottile
mozzarella a fettine
funghi *
sale, olio
basilico
contorno :
patate cotte con la buccia ( e perché novelle non sbucciate ) schiacciate a metà e condite con sale, pepe e olio
funghi grigliati
con le fette di melanzane spennellate con olio e salate fritte sulla griglia o in una padella antiaderente iniziamo a costruire le millefoglie ( o il Napoleon ). Una fetta di melanzana, una di pomodoro salato, una fetta di mozzarella e una foglia di basilico e solo se volete funghi a fettine grigliati e cosi via, 
si può servire come antipasto o insalata o come un secondo vegetariano ( in questo ultimo caso con un contorno di patate)

in romana:


ingrediente :
vinata taiata felii foarte subtiri
rosie taiata felii
mozzarella felii
ciuperci *
sare,ulei
busuioc
garnitura :
cartofi fierti in coaja si pentru ca erau cartofi noi nu le-am mai curata coaja ( dar o puteti face daca va deranjeaza ) , striviti pe jumatate ( nu ca pentru piure ) si condimentati cu sare, piper si ulei
felii de ciuperci coapte pe gratar sau tigaia de teflon
cu feliile de vinete unse cu ulei si sarate, perajite pe gratar sau in tigaia de teflon incepem sa construim "turnurile" . O felie de vinata, una de rosie sarata, una de mozzarella , o frunza de busuioc si daca vreti si felii de ciuperci coapte la gratar. Si tot asa ...
se poate servi ca aperitiv sau salata sau ca un felul doi vegetarian alaturi de o garnitura ( in acest ultim caz o garnitura de cartofi )

nota : millefoglie se mai numeste si Napoleon dupa numele prajiturii in varianta franceza din foi si crema

english

Use very thin slices of eggplant brushed with oil and lightly salted, grilling them on a grill pan or nonstick skillet, then stack them to form individual mille-feuille layers by alternating one slice of eggplant with a thin slice of salted tomato, a slice of mozzarella, a basil leaf, and, if you like, grilled sliced mushrooms, repeating the sequence to build the stack. Serve the dish as an appetizer, a salad, or a vegetarian main course, pairing it in the latter case with a side of whole cooked new potatoes pressed lightly to crack open and seasoned with salt, pepper, and oil, along with grilled mushrooms.