luglio 27, 2008

Cake allo yogurt, limone e marmellata d'arance - Chec cu iaurt, lamiie si marmelada de portocale - Yogurt, lemon and orange jam cake






ingredienti :
3 uova
200 gr zucchero
250 ml yogurt
succo e scorza grattugiata di un limone
120 ml olio
180 gr farina OO
1 bustina lievito per dolci
burro e farina per la teglia
per la glassa:
succo di limone
sbattiamo ( con il frullatore) le uova con lo zucchero
aggiungiamo lo yogurt, il succo e la scorza di limone
versiamo a filo l'olio mentre continuammo a frullare
per ultimo aggiungiamo la farina insieme alla polvere lievitante
versiamo il composto nella teglia imburrata e infarinata
inforniamo per 40-45 minuti a 180° C o fino quando facendo la prova stecchino questo risulta asciutto
lasciamo a raffreddarsi il cake e quando è ancora tiepido versiamo sopra la glassa, ovvero la marmellata di arance( sciolta con succo di limone al caldo e raffreddata) , spennelliamo per distribuirla uniformemente .
lasciamo a raffreddarsi di tutto e tagliamo (se lo tagliate come me ancora tiepido si sbriciola)



in romana :
ingrediente :
3 oua
200 gr zahar
250 ml iaurt
zeama si coaja rasa de la o lamiie
120 ml ulei
180 gr faina OO
1 plic de praf de copt ( 16 gr)
unt si faina pt uns tava
pentru glazura:
marmelada de portocale
zeama de lamiie
batem cu mixerul ouale cu zaharul
adaugam iaurtul, zeamade lamiie si coaja rasa
varsam uleiul incet in timp ce continuam sa mixam ( cu mixerul)
la sfirsit adaugam faian amestecata cu praful de copt
varsam totul in tava unsa cu unt si infainata
coacem cca 40-45 minute la 180° C sau pina cind facind proba cu scobitoarea aceasta iese uscata
nu deschideti cuptorul mai devreme de 35-40 minute caci checul o sa dea inapoi cum a patit al meu

lasam sa se raceasca putin si cind e inca caldut varsam deasupra glazura, adica marmelada de portocale amestecata cu sucul de lamiie la cald si apoi racita folosind pensula pentru dulciuri ca sa uniformizam lichidul peste chec
lasam sa se raceasca bine inainte sa taiem prajitura ( daca il veti taia ca mine caldut se va farimita )

english 

Beat the eggs with the sugar until light and creamy, then add the yogurt along with the lemon juice and grated zest, mixing well before slowly pouring in the oil while continuing to blend. Incorporate the flour combined with the baking powder, pour the batter into a buttered and floured pan, and bake at 180°C (350°F) for 40–45 minutes or until a toothpick inserted in the center comes out clean. Let the cake cool, and while it is still slightly warm, brush the surface with a glaze made by gently warming orange jam with a little lemon juice and letting it cool slightly before spreading it evenly. Allow the cake to cool completely before slicing, as cutting it while warm will make it crumble.