
ingredienti :
spaghetti
tonno ( una scatoletta )
cicoria cotta al vapore, lessa o cotta al MO (come la mia)
pomodoro a cubetti
sale, olio
- la pasta cotta in acqua salata e scolata al dente
- la cicoria già cotta come preferite voi lo mettiamo nella padella con un filo d'olio e sale e la facciamo rosolare fino quando diventa un po' croccante
- aggiungiamo i pomodori a cubetti e il tonno e lasciamo solo alcuni secondi a insaporire prima di aggiungere la pasta .
in romana:
spaghetti
cicoare deja fiarta in apa cu sare, la aburi sau coapta la microunde
rosii
ton in conserva in ulei sau natural
sare si ulei
- pasta fiarta in apa cu sare "al dente" si apoi scursa in strecuratoare
-cicoarea deja fiarta in apa cu sare sau la aburi sau cum am facut eu coapta la microunde, taiata in bucatele de 1-2 cm o rasturnam in tigaia cu foarte putin ulei ( 1 lingura) si o calim pina cind devine usor crocanta
- adaugam rosiile taiate in cubulete mici si tonul din conserva si lasam citeva secunde sa "se cunoasca ingredientele intre ele" pina sa adaugam pastele.
english
Ingredients:
spaghetti
tuna (one can)
chicory cooked by steaming, boiling, or in the microwave (like mine)
diced tomatoes
salt, oil
– Cook the pasta in salted water and drain it al dente.
– Put the already cooked chicory—however you prefer to cook it—in a pan with a drizzle of oil and some salt, and sauté it until it becomes slightly crispy.
– Add the diced tomatoes and the tuna and let everything cook for just a few seconds to absorb the flavors before adding the pasta.