- riso lesso in acqua salata, io ho sbollentato l'acqua salata, ho aggiunto il riso, ho spento il gas e coperto con un coperchio, dopo 10 minuti ho provato, mescolato un po' e lasciato ancora coperto fino quando il riso era giusto- al dente
- i peperoni tagliati a strisce sottile sono stati arrostiti nella padella antiaderente ( essendo troppo sottile non ho pulito le bucce. versato in un piattino
- nella stessa padella ho aggiunto le fette di zucchine, salato lasciato con il coperchio fino quando sono diventati morbidi, alla fine un goccio di olio ma si può fare a meno del olio
- ho aggiunto i peperoni arrostiti, il riso lesso, un goccio di olio, sale e il formaggio Asiago fresco a cubetti
in romana :
- orezul fiert ( eu am fiert apa cu sarea, cind clocotea am adaugat orezul si am pus capac, am stins flacara si am lasat asa .. dupa 10 minute am verificat, am amestecat cu lingura siam mai lasat acoperit... cind orezul era umflat dupa gustul meu - al dente- l-am strecurat )
- ardeiul gras taiat fisii subtiri de tot l-am copt in tigaia de teflon, cind era gata l-am rasturnat intr-o farfuriuta
- am adaugat in aceeasi tigaie dovleceii taiati felii cu putina sare si i-am lasat cu capacul la foc mic sa se inabuse/ inmoaie, la final am adaugat putin ulei dar se poate si fara
- am adaugat peste dovlecei, ardeii copti, orezul fiert, un strop de ulei, sare si cuburi de brinza( cea folosita de mine se numeste Asiago proaspat.. dar voi puteti folosi ce brinza va place : cas, telemea proaspata care sa nu fie foarte sarata... )