Insalata di arance e barbabietola - Salata de portocale si sfecla rosie


ingredienti:

- arance
- barbabietola
- sale
- pepe
- olio

se volete anche una cipolla ... a fette sottile


le arance tagliate "a vivo "
la barbabietola cotta e sbucciata, tagliata a fette sottili o gratuggiata
condite con sale, pepe e olio


in romana :


- portocale
- sfecla rosie
- sare
- piper
- ulei

daca doriti puteti adauga si ceapa taiata subtire

- portocalele curatate de coaja cu cutitul ca un mar, apoi taiem cu un cutit ascutit in stinga si in dreapta fiecarei felii ca sa scoatem doar miezul feliei de portocala fara pielite.
- sfecla rosie fiarta pina cind intra furculita in ea sau coapta in cuptor sau la aburi si apoi curatat de coaja si taiata felii subtiri sau rasa pe razatoarea mare
- amestecam totul si condimentam cu sare, piper si ulei

4 commenti:

Melianda ha detto...

ciudata combinatie Cris dar foarte tentanta, acum imi inchipui cam ce gust ar avea, aromele ingredientelor de baza,dulce cu acrisor.

Cristina ha detto...

Meli asa e.. mai ciudata asocierea .. dar e buna ! O sa pun si poza ...

Daca nu ai mai mincat salata de portocale, fa proba cu o felie pui sare si ulei pe ea si vezi dc iti place.

Melianda ha detto...

Asa am sa fac Cris..., nu cred ca are ce sa fie rau dar eu sunt invatata cu gusturile astea mai traditionaliste , dar imi place la nebunie sa incerc ceva nou...

Cristina ha detto...

Meli sper sa iti placa!
noua asta ne-a placut cel mai mult ca e mai dulceaga .

Ultimi commenti