#1: con patate
trippa lessata
uovo
patate lessate
pangrattato
prezzemolo
sale, pepe
Lessare la trippa e macinarla o tagliarla al coltello o con la mezzaluna.
Lavare le patate, lessarle e scolarle. Schiacciare le patate.
Amalgamare la trippa con le patate, l'uovo, il prezzemolo, condire con sale e pepe e confezionare le polpette.
Passarle nel pangrattato e friggere nel olio.
#2 con funghi ( +/- patate )
ingredienti #1 +
1 spicchio d'aglio in camicia
funghi
nella ricetta #1 aggiungiamo funghi mondati e tagliati a pezzi. Friggere i funghi nel olio con uno spicchio d'aglio in camicia. Raffreddare e aggiungere nel composto ( con o senza patate ).
Nella variante senza patate aggiungiamo 1-2 fette di pane ( mollica) bagnate nel latte e strizzate per bene.
#3 con prosciutto cotto
trippa lessata
prosciutto cotto
uovo
mollica di pane ammollata nel latte
sale, pepe
prezzemolo
noce moscata
#4 con salsiccia
trippa lessata
salsiccia
pangrattato
formaggio grattugiato
uovo
prezzemolo
noce moscata
sale e pepe
la trippa tritata e amalgamata con la salsiccia sbriciolata. Aggiungiamo prezzemolo, formaggio e pangrattato q.b. Condiamo con sale, pepe e noce moscata.
in romana :
#1: cu cartofi
burta fiarta
ou
cartofi fierti
pesmet
patrunjel
sare, piper
Burta fiarta si tocata sau taiata cu cutitul .
Cartofii fierti si pisati amestecati cu burta + ou + patrunjel tocat, sare, piper . Facem chiftele pe care le trecem prin pesmet si le prajim .
#2 cu ciuperci( +/- cartofi )
ingredientele de la #1 +
1 catel de usturoi necuratat
ciuperci
la reteta #1adaugam ciupercile curatate si taiate marunt calite in putin ulei cu un catel de usturoi ( scurse de ulei cind le adaugam la burta +/- cartofi) . Pemtru varianta fara cartofi adaugam miez de piine inmuiat in lapte si stors bine.
#3 cu prosciutto cotto
burta fiarta
sunca ( prosciutto cotto)
miez de piine inmuiata in lapte
sare, piper
patrunjel
nucsoara
#4 cu cirnat
burta fiarta
cirnat
pesmet
parmezan ras
ou
patrunjel
nucsoara
sare si piper
La burta fiarta si macinata amestecata cu cirnatul ( proaspat, fara mat si farimitat) adaugam ou, patrunjel , parmezan si jumatate din pesmet , sare, piper si nucsoara . Facem chiftele pe care le trecem prin pesmet si le prajim .