
ingredienti :
220 gr farina 00
2 cucchiaini lievito per dolci ( il mio era vanigliato )
1 pizzico di sale
120 ml latte tiepido
100 gr burro sciolto
1 uovo
100 gr zucchero
fragole a cubetti ( 1-2 cucchiai ) o 1-2 cucchiai di marmellata di fragole a pezzetti.
alcune fragole da aggiungere sopra le muffins.
* con queste ingredienti ho ottenuto 10 muffins
Nei ingredienti liquidi ( latte tiepido + burro sciolto ) proviamo di far sciogliere lo zucchero ( non si deve sciogliere di tutto, solo a metà). Aggiungiamo l'uovo ( leggermente sbattuto) e poi tutti gli ingredienti solidi già amalgamati tra di loro, più i cubetti di fragole o la marmellata.
Mescoliamo poco ( come per tutti i muffins) e versiamo nelle forme solo per 3/4 dell'altezza .Aggiungiamo sopra le fragole intere ( se sono troppo grandi le tagliamo in 1/2).
Preriscaldare il forno a 200°C poi prima di infornare abbassarlo a 180°C e cuocere per 30 minuti o quanto basta.
in romana :
ingredienti :
220 gr farina OO
2 lingurite praf de copt ( al meu era deja vaniliat)
un praf de sare
120 ml lapte caldut
100 gr unt topit
1 ou
100 gr zahar
1-2 linguri de capsuni taiate cubulete sau 1-2 linguri ( rase) de dulceata de capsuni ( cu bucatele de fructe)
capsuni pt adaugat deasupra ( eu am pus cite 2 pe fiecare muffins)
* din cantitatile astea mi-au iesit 10 bucati
In ingredientele lichide ( lapte + unt topit) incercam sa topim numai pe jumatate zaharul, adaugam apoi oul usor batut, apoi ingredientele solide ( faina + praf de copt + vanilie + sare ) si bucatelele de capsuni sau dulceata . Amestecam putin ca pt muffins si turnam in forme ( unse cu unt si infainate sau doar cu forme de hirtie in ele ) doar cca 3/4 din inaltimea formelor. Adaugam capsunii intregi deasupra ( dc sunt ff mari ii taiem) .
Incalzim cuptorul la 200°C si apoi il aducem la 180°C si punem la copt muffins-urile. Circa 30 minute sau pina se rumenesc usor.
Ingredients:
220 g all-purpose flour
2 teaspoons baking powder (mine was vanilla-flavoured)
1 pinch of salt
120 ml warm milk
100 g melted butter
1 egg
100 g sugar
strawberries diced (1–2 tablespoons) or 1–2 tablespoons strawberry jam with pieces
some strawberries to place on top of the muffins
with these ingredients I got 10 muffins
In the liquid ingredients (warm milk + melted butter) try to dissolve the sugar (it doesn’t need to dissolve completely, only halfway). Add the egg (lightly beaten) and then all the dry ingredients already mixed together, plus the diced strawberries or the jam.
Mix only a little (as with all muffins) and pour into the moulds only up to 3/4 of their height. Add whole strawberries on top (if they are too large, cut them in half).
Preheat the oven to 200°C, then before baking lower it to 180°C and bake for 30 minutes or as needed.