martedì 13 maggio 2008
Muffins alle fragole - Muffins cu capsuni
ingredienti :
220 gr farina 00
2 cucchiaini lievito per dolci ( il mio era vanigliato )
1 pizzico di sale
120 ml latte tiepido
100 gr burro sciolto
1 uovo
100 gr zucchero
fragole a cubetti ( 1-2 cucchiai ) o 1-2 cucchiai di marmellata di fragole a pezzetti.
alcune fragole da aggiungere sopra le muffins.
* con queste ingredienti ho ottenuto 10 muffins
Nei ingredienti liquidi ( latte tiepido + burro sciolto ) proviamo di far sciogliere lo zucchero ( non si deve sciogliere di tutto, solo a metà). Aggiungiamo l'uovo ( leggermente sbattuto) e poi tutti gli ingredienti solidi già amalgamati tra di loro, più i cubetti di fragole o la marmellata.
Mescoliamo poco ( come per tutti i muffins) e versiamo nelle forme solo per 3/4 dell'altezza .Aggiungiamo sopra le fragole intere ( se sono troppo grandi le tagliamo in 1/2).
Preriscaldare il forno a 200°C poi prima di infornare abbassarlo a 180°C e cuocere per 30 minuti o quanto basta.
in romana :
ingredienti :
220 gr farina OO
2 lingurite praf de copt ( al meu era deja vaniliat)
un praf de sare
120 ml lapte caldut
100 gr unt topit
1 ou
100 gr zahar
1-2 linguri de capsuni taiate cubulete sau 1-2 linguri ( rase) de dulceata de capsuni ( cu bucatele de fructe)
capsuni pt adaugat deasupra ( eu am pus cite 2 pe fiecare muffins)
* din cantitatile astea mi-au iesit 10 bucati
In ingredientele lichide ( lapte + unt topit) incercam sa topim numai pe jumatate zaharul, adaugam apoi oul usor batut, apoi ingredientele solide ( faina + praf de copt + vanilie + sare ) si bucatelele de capsuni sau dulceata . Amestecam putin ca pt muffins si turnam in forme ( unse cu unt si infainate sau doar cu forme de hirtie in ele ) doar cca 3/4 din inaltimea formelor. Adaugam capsunii intregi deasupra ( dc sunt ff mari ii taiem) .
Incalzim cuptorul la 200°C si apoi il aducem la 180°C si punem la copt muffins-urile. Circa 30 minute sau pina se rumenesc usor.