maggio 12, 2008

Insalata di arance e barbabietola - Salata de portocale si sfecla rosie - Red beetroot and orange salad


ingredienti:

- arance
- barbabietola
- sale
- pepe
- olio

se volete anche una cipolla a fette sottile


le arance tagliate "a vivo "
la barbabietola cotta e sbucciata, tagliata a fette sottili o grattugiata
condite con sale, pepe e olio


in romana :


- portocale
- sfecla rosie
- sare
- piper
- ulei

daca doriti puteti adauga si ceapa taiata subtire

- portocalele curatate de coaja cu cutitul ca un mar, apoi taiem cu un cutit ascutit in stinga si in dreapta fiecarei felii ca sa scoatem doar miezul feliei de portocala fara pielite.
- sfecla rosie fiarta pina cind intra furculita in ea sau coapta in cuptor sau la aburi si apoi curatat de coaja si taiata felii subtiri sau rasa pe razatoarea mare
- amestecam totul si condimentam cu sare, piper si ulei

english

Ingredients:

oranges
beetroot
salt
pepper
oil

(optional: a thinly sliced onion)

The oranges are cut à vif.
The cooked and peeled beetroot is cut into thin slices or grated.
Season with salt, pepper, and oil.