maggio 27, 2008

Costolette e salsicce con polenta - Pork chops and sausages with polenta




ingredienti


costolette di maiale
salsicce
funghi freschi
polpa di pomodoro
vino rosso
sedano, cipolla, carota
aglio
salvia e rosmarino
olio
sale e pepe


Fate soffriggere nell'olio gli odori tritati insieme alla carne . Bagnare con il vino, far evaporare aggiungere i funghi, aggiustare di sale e pepe e far insaporire; unire la polpa di pomodoro. Unite alla carne la salsiccia a metà cottura. Cuocete a fuoco basso un’ora o fino a quando la carne comincia a staccarsi dalle ossa



per polenta :

4 misure* di acqua
1 misura di farina di mais
sale grosso

* io ho usato la stessa tazza da tè per misurare l'acqua e la farina di mais


in romana:



coaste de purcel
cirnati proaspeti
ciuperci proaspete ( de preferat)
suc de rosii cu pulpa
un pahar de vin rosu
telina ( tulpina), morcov si ceapa
usturoi
salvie si rozmarin proaspete
ulei, sare si piper




Frigem in ulei telina, morcovul si ceapa ( putina!) taiate cubulete marunt impreuna cu coastele de purcel si cirnatii pe care apoi ii scoatem deoparte ( numai cirnatii), adaugam vinul, lasam sa se evapore si adaugam ciupercile, sare, piper. Adaugam rosiile. La jumatatea timpului de coacere adaugam cirnatii si ciupercile. Coacem in total la foc mic cca 1 ora sau pina cind carnea cade de pe os.

english

Ingredients:
 pork chops, sausages, fresh mushrooms, tomato pulp, red wine, celery, onion, carrot, garlic, sage and rosemary, oil, salt and pepper. 

Sauté the chopped aromatics in the oil together with the meat. Moisten with the wine, let it evaporate, add the mushrooms, adjust salt and pepper and let everything gain flavor; add the tomato pulp. Add the sausage to the meat halfway through cooking. Cook over low heat for an hour or until the meat begins to come off the bone. 

For the polenta: 4 measures of water, 1 measure of cornmeal, coarse salt. I used the same teacup to measure both the water and the cornmeal.