ingredienti
costolette di maiale
salsicce
funghi freschi
polpa di pomodoro
vino rosso
sedano, cipolla, carota
aglio
salvia e rosmarino
olio
sale e pepe
Fate soffriggere nell'olio gli odori tritati insieme alla carne . Bagnare con il vino, far evaporare aggiungere i funghi, aggiustare di sale e pepe e far insaporire; unire la polpa di pomodoro. Unite alla carne la salsiccia a metà cottura. Cuocete a fuoco basso un’ora o fino a quando la carne comincia a staccarsi dalle ossa
per polenta :
4 misure* di acqua
1 misura di farina di mais
sale grosso
* io ho usato la stessa tazza da tè per misurare l'acqua e la farina di mais
in romana:
coaste de purcel
cirnati proaspeti
ciuperci proaspete ( de preferat)
suc de rosii cu pulpa
un pahar de vin rosu
telina ( tulpina), morcov si ceapa
usturoi
salvie si rozmarin proaspete
ulei, sare si piper
Frigem in ulei telina, morcovul si ceapa ( putina!) taiate cubulete marunt impreuna cu coastele de purcel si cirnatii pe care apoi ii scoatem deoparte ( numai cirnatii), adaugam vinul, lasam sa se evapore si adaugam ciupercile, sare, piper. Adaugam rosiile. La jumatatea timpului de coacere adaugam cirnatii si ciupercile. Coacem in total la foc mic cca 1 ora sau pina cind carnea cade de pe os.