mercoledì 7 maggio 2008

Polenta e frittata... - Mamaliga si omleta


ingredienti per la polenta :
1 tazza di farina di mais
3 tazze acqua
sale

ingredienti ripieno polenta :
scamorza affumicata, mozzarella o altri formaggi
speck o pancetta affumicata
pezzi di salsiccia o di arrosto avanzati

ingredienti per la frittata :
uova latte o panna
sale
pepe
aneto ( o altre erbe aromatiche )

- prepariamo la polenta
- aggiungiamo il ripieno
- in una teglia da forno versiamo la polenta arricchita
- prepariamo le uova sbattute, latte/panna, sale, pepe e l'aneto ( o altre erbe) e versiamo il composto sopra la polenta
- inforniamo nel forno già caldo per 10-15 minuti
possiamo friggere la frittata nella padella antiaderente e farla scivolare sopra la polenta coperta di formaggio nella teglia, e infornata solo per scaldarla.


in romana :

ingrediente pentru mamaliga:
1 masura* de malai
3 masuri de apa
sare
* adica folosim aceeasi cana/ ceasca atit pentru malai cit si pentru apa

ingrediente umplutura mamaliga :
scamorza afumata, mozzarella sau alte feluri de brinza sau cascaval
speck sau pancetta afumata ( kaizer, bacon, piept ardelenesc , muschiuletz sau alte mezeluri )bucati de cirnat / fript sau afumat sau bucati din friptura ramasa

ingrediente pentru omleta :
oua,
lapte (mai gras )
sare
piper
marar ( sau alte ierburi aromatice )
- pregatim mamaliga ( o fierbem la foc mic de tot cca 40-45 minute, nu o amestecam incontinuu ci numai la intervale de 10-15 minute )
- adaugam umplutura
- intr-un vas pentru cuptor varsam mamaliga 
- pregatim ouale batute, laptele, sarea, piperul si mararul si varsam compozitia peste mamaliga
- punem la cuptorul gata incalzit pt cca 10-15 minuteputem insa coace omleta intr.o tigaie antiaderenta si sa o lasam sa alunece apoi peste mamaliga din vasul pentru cuptor, mamaliga fiind acoperita cu brinza, apoi punem la cuptor doar cit sa se incalzeasca si "sa se imprieteneasca" mamaliga si omleta