
Ingredienti :
arance
finocchio
olio ( di oliva )
sale e pepe
Sbucciare e tagliare a vivo gli spicchi di arancia ( ma va bene anche tagliati a cubetti, pezzettini ). Mondare il finocchio ( lavare e privare delle foglie esterne più grosse ) e tagliare in due per la lunghezza e poi ogni metà a fette sottili. Mettere su un piatto da portata fette di finocchio e pezzi ( fette ) di arancia. Condire con sale, pepe e olio.
arance
finocchio
olio ( di oliva )
sale e pepe
Sbucciare e tagliare a vivo gli spicchi di arancia ( ma va bene anche tagliati a cubetti, pezzettini ). Mondare il finocchio ( lavare e privare delle foglie esterne più grosse ) e tagliare in due per la lunghezza e poi ogni metà a fette sottili. Mettere su un piatto da portata fette di finocchio e pezzi ( fette ) di arancia. Condire con sale, pepe e olio.
in romana :
Ingredienti :
portocale
fenicul
ulei ( de masline )
sare si piper
Se curata cu cutitul ca pe mar portocalele ( ca sa le curatati de pielita alba ). Apoi se curata "al vivo" adica se introduce lama cutitului in lateralele ( stinga si dreapta ) a fiecarei felii de portocala si se cresteaza, in felul asta felia rezulta fara nici o pielita alba, doar miezul. Dar se poate dupa ce ati curatat coaja cu cutitul sa impartiti portocala in doua, sa ii scoateti miezul alb si apoi sa taiati fiecare jumatate in felii ( cum am facut eu ). Sau sa o taiati in cuburi sau bucatele.
Feniculul se spala, se taie virful cu frunze si partea de la baza, se taie in doua si se arunca "foile" externe care sunt mai groase. Apoi se taie felii subtirele.
Asezam intr-un platou feniculul si portocalele si condimentam cu sare, piper si ulei.
In farfuria mea sunt asezate in straturi dar se pot si amesteca.
english
Ingredients:
oranges
fennel
oil (olive oil)
salt and pepper
Peel the oranges and cut them into segments “à vif” (but cutting them into cubes or small pieces is fine too). Clean the fennel (wash it and remove the tougher outer leaves), cut it in half lengthwise, then slice each half thinly. Arrange the fennel slices and the orange pieces (or slices) on a serving plate. Season with salt, pepper, and oil.