Gelato allo yogurt ( menta e stracciatella ) - Inghetata de iaurt ( menta si stracciatella)


per il gelato alla menta :
yogurt
zucchero ( secondo i vostri gusti)
foglie di menta fresca sminuzzate
- nello yogurt mettiamo il zucchero e frulliamo
- versiamo il composto ottenuto in un contenitore e mettiamo nel freezer per un ora o di piu' quanto basta per farla congelare, ogni 30 minuto apriamo il freezer e mescoliamo lo yogurt ( io la prima volta l'ho frullato col minipimmer dopo l'ho solo mescolato con un cucchiaio)
- aggiungiamo le foglie di menta sminuzzate e mescoliamo
- lasciamo nel freezer per ottenere la giusta consistenza.
per la stracciatella :
yogurt
zucchero
vaniglia
cioccolato fondente grattugiato
- allo yogurt aggiungiamo il zucchero e la vaniglia
- frulliamo e versiamo in un contenitore
- mettiamo nel freezer per un ora o di piu' quanto basta per farla congelare, ogni 30 minuto apriamo il freezer e mescoliamo lo yogurt ( io l'ho frullato la prima volta col minipimmer).
- quando il gelato e abastanza sodo ( per non sciogliere il cioccolato) ma ancora cremoso aggiungiamo il cioccolato grattugiato, mescoliamo e lasciamo nel freezer per ottenere la giusta consistenza.
in romana:
pentru inghetata de menta :
iaurt
zahar ( cit va place)
frunze de menta tocate marunt
- in iaurt adaugam zaharul si amestecam cu mixerul
- varsam compozitia obtinuta intr-un vas pt congelator si congelam pt o ora sau mai mult , la fiecare 30 minute amestecam iaurtul ( eu prima oara l-am amestecat cu mixerul vertical apoi doar cu o lingura )
- adaugam frunzele de menta si amestecam
- lasam sa se congeleze

pentru stracciatella :
iaurt
zahar
vanilie
ciocolata amara rasa
- in iaurt adaugam zaharul si vanilia
- amestecam cu mixerul si varsam totul in vasul pt congelator
- punem totul in congelator pt o ora sau mai mult si la fiecare 30 minute amestecam, eu prima oara am amestecat cu mixerul vertical apoi numai cu lingura
- cind inghetata va fii destul de consistenta ca sa nu topeasca ciocolata dar inca cremoasa sa o putem amesteca cu lingura adaugam ciocolata amara rasa si amestecam cu lingura
- lasam sa se congeleze

4 commenti:

michela ha detto...

Questi me li mangerei subito.

Cristina ha detto...

Ciao Michela! anche noi abbiamo fatto cosi :-)

Laura ha detto...

Draga mea Cristina, profit de cele cateva minute libere pe care le am (in sfarsit!!! :P)...pentru a te saluta :)
Ai un blog nemaipomenit de apetisant! :) ...felicitari sincere!

Noi zilele astea ne luptam cu o canicula cumplita, asa ca inevitabil mi-au picat ochii pe reteta asta de inghetata :D
Precis e suuuper racoroasa!!!

P.S. ...cum erau frunzele de menta pe care le-ai folosit, verzi sau uscate? ...te intreb pentru ca nu imi amintesc sa fi mancat vreodata inghe de menta :))
...batranetea asta, bat-o vina! :D

Te pup, mai vorbim!

Cristina ha detto...

Laura, buna dimineata si multumesc pentru complimente
Si aici este foarte cald, azi mai rau decit pina acum si nici macar nu adie vintul.. la 5 dimineata in casa (cu geamul deschis) erau deja 29 grade probabil ca la prinz o sa iau foc :-)) deci si eu voi pregati un sorbetto ( cred ca de piersici ).
Inghetata de menta pe care am mincat-o eu mai demult era mult mai aromata, mai parfumata ( parea o ciocolata after eight congelata.. iar mie after eight nu imi plac in mod deosebit :-) )banuiesc ca era facuta cu sirop sau esenta de menta. Asta insa are doar o usoara aroma, am folosit frunze proaspete rupte din ghiveciul din balcon si tocate pe loc. A fost insa super racoroasa. Daca insa tu vrei un gust mai puternic cred ca ai putea sa faci un sirop din zahar cu foarte putina apa si cu frunzele de menta ( chiar si uscate in cazul asta ) pe care apoi sa il filtrezi si dupa ce s-a racit sa il adaugi la iaurt.
O zi buna si te mai astept pe aici eu una am o lista lunga de dulciuri de pe blogul tau pe care as vrea sa le incerc dar astept sa vina toamna :-)
Paaaaaa

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