Sorbetto di mele e cannella - Sorbetto de mere si scortisoara - Apple and cinnamon sorbetto


La ricetta e simile alla ricetta Sorbetto di mele solo che le mele sono profumate alla cannella

4-5 mele golden
4 cucchiai zucchero
300 ml acqua


- le mele lavate e sbucciate, tagliate, togliere il torsolo e poi tagliate in 4 e poi ogni pezzo in 2
- mettiamo le mele nella pentola e versiamo lo zucchero sopra piu' l'acqua e un bastoncino di cannella di 1- 1,5 cm
- facciamo bollire per 5-10 minuti
- lasciamo raffreddare
- togliamo la cannella
- mettiamo la frutta nel blender e il licquido poco per volta per ottenere una crema fine
- mettiamo il sorbetto ottenuto ( la purea di mele ) nel congelatore in una scatolla di plastica chiusa
- quando sarà abastanza sodo lo versiamo nel blender e lo facciamo frullare


in romana :


Reteta este identica cu cea de Sorbetto de mere doar ca de data asta sorbetto este aromat cu scortisoara


4-5 mere golden
4 linguri cu virf cu zahar
300 ml apa

- se spala merele, taie in 4 , curata de casuta simburilor si se taie fiecare sfert de mar in 2-3 bucati .
- se aseaza in cratita si peste ele se pun zaharul, apa si un bat de scortisoara de 1-1,5 cm sau dc nu aveti decit scortisoara gata macinata atunci o puneti intr-o bucata de tifon sau de pinza curata si care atunci cind ati spalat-o nu ati folosit balsam de rufe pe care o legati ca pe un saculet si o introduceti la fiert
- se fierb 5-10 minute cit sa intre furculita in mar cu usurinta dar sa nu le fleoscaiti prea tare ca sa nu piarda aroma de mar
- se lasa sa se raceasca cit mai mult
- se scoate scortisoara
- se mixeaza fructele si lichidul pina obtinem un piure destul de fin ( mai ales ca am pus merele cu coaja .. dupa mine aroma sta in coaja deci eu o curat ff rar ...)
- se pune in congelator in cutia de plastic cu capac.. sau in alt ambalaj ..cel mai bine ar fii o cutie de metal care sa fie deja racita cind varsam lichidul in ea.
- cind va fii congelat dar nu ff tare .. se mixeaza iar si vom obtine o crema spumoasa ... se serveste asa dupa ce o mai lasam putin la congelator sa se mai intareasca

english :

4-5 apples
4 tablespoons sugar
300 ml water
cinnamon stick 1-1.5 cm


- Wash and peel the apples, cut, remove the core and then cut each piece into 4 and then in half
- Put the apples in the pan with sugar, water and the cinnamon stick 1 - 1.5 cm
- boil for 5-10 minutes
- Leave to cool
- Remove the cinnamon
- Pour apple and the syrup in the blender and wisk to obtain a fine cream
- Put the sorbetto (the apple sweet puree) in the freezer in a closed plastic box
- When become hard pour again into the blender and wisk

6 commenti:

michela ha detto...

Copiata subito bellissimo con le mele.
Ciao buon we.
E buon ferragosto.

Cristina ha detto...

Ciao Michela e buon ferragosto a voi !

Nicoleta ha detto...

Ce buna ar fi acum o cupa de sorbetto, m-as racori ...cu caldul asta, nu mai pot.
Ciao e buon ferragosto! bacioni

Cristina ha detto...

Buon Ferragosto Nico ! si distractie placuta sper sa aveti timp frumos dc vreti sa mergeti la plaja

roxana ha detto...

plaaace, si cum tocmai am descoprit ce mult ne place inghetata de scortisoara, cred ca asta o sa fie numai buna, parfumata si acrisoara, combinatia perfecta. Trebuie sa imi iau si eu o masina de inghetata, pana atunci o pun la blender.

Cristina ha detto...

Roxi in blender merge foarte bine. Se poate servi si mai cremos lasat usor sa se topeasca in pahar inalt cu pai dar eu nu aveam pai ( tb sa imi cumpar). Deci masina dupa parerea mea care si asa nu as avea unde sa o pun in casa nu e chiar necesara.
Eu de cind imi fac iaurt in casa am dat in mania frozzen yogurt :-)) o sa il fac si eu numai de scortisoara mi-ai dat o idee.

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