Polpettine e patate in umido - Chiftelute si cartofi in sos


polpettine:
cca 400 gr carne macinata mista
1 uovo
sale, pepe
prezzemolo, aneto fresco tritato

6-7 patate medi

1 bicchiere di passata di pomodoro grossa
brodo vegetale o acqua q.b.
sale, pepe
1 cipolla media o 2 piccoline
olio per spennelare la teglia
prezemolo, aneto fresco tritato


- preparare le polpettine mescolando la carne macinata, l'uovo sbatuto, sale, pepe e prezzemolo e/o aneto e con le mani bagnate date la forma delle polpette, piccole e tonde
- sbucciare le patate e tagliarle a cubetti della stessa misura delle polpettine
- sbucciare la cipolla e tagliarla a metà o a quarti
- spennelare la teglia per forno con olio
- mettere le polpettine nella teglia, riempire i spazzi tra le polpettine con patate e cipolla
- versare sopra la passata di pomodoro o se volete 2-4 pomodori maturi, sbucciati , tolti i semi e tagliati a cubetti
- aggiungere il brodo vegetale o l'acqua q.b. per coprire le polpettine e le patate
- coprire la teglia con carta allumnio o se cucinate in uno pirex che ha il sup coperchio coprite con il coperchio
- infornate nel forno già caldo a 180-200 ° fino quando le patate sono morbide
- togliete la carta o il coperchio e lasciate ancora 5-10 minuti a cuocere
- a fine cottura e lontano dal fuoco aggiungete prezzemolo o/e aneto fresco e tritato

se per i vostri gusti la ricetta e troppo dietetica e la salsa e troppo liquida potete aggiungere nei ultimi 5-10 minuti nella salsa 1 cucchiaino di fecola di patate o maizena o farina amalfgamata bene


in romana :

chiftelute:

400 gr carne tocata mixta
1 ou
sare, piper
marar si patrunjel proaspete tocate

6-7 cartofi de masura medie

1 pahar de suc de rosii cu pulpa
supa de legume sau apa cit este nevoie
1 ceapa mare sau 2 mai mici
sare, piper
ulei pt uns tava
patrunjel si marar


- se fac chiftelute din carne, ou, sare, piper, si verdeata tocata si cu miinile umede le dam forma rotunda ( micute cit nucile)
- curatam cartofii pe care ii taiem cuburi de dimensiunea chiftelutelor
- curatam ceapa si o taiem in jumatati sau sferturi
- ungem tava cu ulei si asezam chiftelutele, apoi umplem golurile dintre chiftelute cu cartofii si ceapa
- turnam peste sucul de rosii si completam cu supa sau cu apa cit este nevoie ca sa acoperim chiftelutele
- acoperim tava cu folie de aluminiu sau dc coacem in tava cu capac ( de Jena ) atunci acoperim cu capacul tavii
- coacem in cuptorul gata incalzit la 180-200 °C pina cind cartofii sunt moi
- ridicam folia de aluminiu sau capacul si mai lasam sa se coaca 5-10 minute
- adaugam verdeata tocata

dc pentru gustul vostru sosul este prea dietetic il puteti ingrosa adaugind in ultimele 5-10 minute 1 lingurita de amidon de cartofi sau porumb sau chiar faina

2 commenti:

ebalsemin ha detto...

Per come cucini ti sposerei...:)

Cristina ha detto...

Troppo tardi :-))

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