settembre 19, 2008

Pane alla birra ( 2 in 1) - Piine cu bere ( 2 in 1) - Beer bread ( 2 recipes)






due tipi di pane :

A. pane alla birra con formaggio feta e rosmarino
B pane alla birra con aneto
o se volete anche semplice senza aggiungere niente

un unico impasto diviso in due in quale abbiamo aggiunto nel primo 1 cucchiaio di formaggio feta e un rametto di rosmarino tritato e nel secondo aneto fresco e tritato ( va bene anche aneto secco ) e si può aggiungere un formaggio tipo cheddar

impasto unico per i due tipi di pane :
350 gr farina
210-250 ml birra
1 cucchiaio miele o zucchero
1 cucchiaio olio
2 cucchiaini sale
7-8 gr lievito di birra fresco

ripieno :
A
2 cucchiai formaggio feta
1 rameto rosmarino

B.
2 cucchiai aneto fresco tritato
e se volete 2 cucchiai formaggio svizzero grattugiato


far sciogliere il lievito con il miele
aggiungere la birra tiepida
versare tutto nella farina con il sale e amalgamare
impastare bene con le mani unte di olio ( il cucchiaio)
dividere in due e aggiungere gli altri ingredienti
amalgamare e lasciare lievitare ogni pallina di impasto
quando ha raddoppiato il volume stendere di spessore di uno ditto e arrotolare .. i due rotoli ottenuti e intrecciati gli mettiamo sulla teglia con carta da forno e gli spennelliamo con uovo sbattuto, uovo + latte o uovo + yogurt o quello che piace a voi, io con uovo + latte

infornate nel forno caldo a 180 °C per 40-45 minuti


in romana :

doua tipuri de piine:
- piine cu bere si brinza feta /sau telemea si rozmarin
- piine cu bere si marar
sau dc vreti chiar si aluatul simplu fara adaosuri

facem un singur aluat pe aacre il vom imparti in doua, in primul aluat o sa adaugam feta /telemea si rozmarin iar in cel de-al doilea marar si dc vreti uìorcie fel se svaizer sau cascaval mai moale ras .. eu numai marar am pus

aluatul unic pentru ambele tipuri de piine:
350 gr faina
210-250 ml bere
1 lingura miere sau zahar ( dulceata mierii sau a zaharului nu doar va topi drojdfia dar va mai indulci din amareala berii .. deci dc nu va deranjeaza gustul amar al berii puteti pune numai 1 lingurita de miere sau zahar)
1 lingura ulei
2 lingurite sare
7-8 gr drojdie de bere proaspata

umpluturi:
A
2 linguri de brinza feta sau telemea strivita cu furculita
1 rameto rosmarinoramurica de rozmarin din care tocam numai frunzele
B.
2 linguri de marar
si dc vreti si 2 linguri de brinza cheddar sau svaiter sau orice alt cascaval mai moale si mai dulce ras

topiti drojdia cu mierea sau zaharul
adaugati berea calduta
amestecati si turnati totul intr-un castron in care se afla deja faina
framintati bine cu miinile unse de ulei ( lingura din reteta )
impartiti aluatul obtinut in doau parti si in fiecare adaugati ingredientele respective, framintati si lasati sa dospeasca
dupa ce a dospit luati fiecare aluat si il intindeti pe planseta nu foarte subtire insa si il rulati apoi impletiti sulurile ontinute
asezati piinea obtinuta pe tava cu hirtie de copt si o ungeti cu ou batut, ou batut + lapte sau ou batut + iaurt .. eu am uns cu ou batut si lapte
coaceti in cuptorul deja incalzit la 180 °C pt cca 40-45 minute.


english

two types of bread

A. beer bread with feta cheese and rosemary
B. beer bread with dill
or, if you prefer, plain without adding anything

one single dough divided in two, to which we add in the first one 1 tablespoon of feta cheese and one sprig of chopped rosemary, and in the second one chopped fresh dill (dried dill also works) and you can add cheddar cheese if you want

single dough for both types of bread
350 g flour
210–250 ml beer
1 tablespoon honey or sugar
1 tablespoon oil
2 teaspoons salt
7–8 g fresh yeast

fillings
A
2 tablespoons feta cheese
1 sprig rosemary

B
2 tablespoons chopped fresh dill
and if you want 2 tablespoons grated Swiss cheese

dissolve the yeast with the honey
add the lukewarm beer
pour everything into the flour with the salt and combine
knead well using oiled hands
divide in two and add the other ingredients
combine and let each ball of dough rise
when doubled in volume roll it out about a finger thick and roll it up … take the two rolls obtained, twist them together, place them on a baking tray lined with parchment paper and brush them with beaten egg, or egg + milk, or egg + yogurt or whatever you prefer, I used egg + milk

bake in a preheated oven at 180 °C for 40–45 minutes